Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / Числа

Библия - Елизаветинская, 1751

Левит Числа Второзаконие

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

1 И глагола Господь к моисею в пустыни синайстей, во второе лето изшедшым им из земли египетския, в первый месяц, глаголя:

2 рцы да сотворят сынове израилстии пасху во время ея,

3 в четвертыйнадесять день месяца перваго к вечеру, и сотвориши ю во время ея: по закону ея и по уставу ея сотвориши ю.

4 И рече моисей сыном израилтеским сотворити пасху.

5 И сотвориша пасху, начинающуся первому месяцу в четвертыйнадесять день в пустыни синайстей: якоже повеле Господь моисею, тако сотвориша сынове израилевы.

6 И приидоша мужие, иже бяху нечисти о души человечи, и не можаху сотворити пасхи в той день: и приидоша пред моисеа и аарона в той день.

7 И рекоша мужие онии к нему: мы нечисти есмы о души человечи: еда убо лишимся принести дар Господу во время свое посреде сынов израилевых?

8 И рече моисей к ним: станите ту, да яслышу, что повелит Господь о вас.

9 И рече Господь к моисею, глаголя:

10 рцы сыном израилевым, глаголя: человек человек, иже аще будет нечист о души человечи, или на пути далече, или в вас, или в родех ваших, и да сотворит пасху Господу,

11 в месяц вторый, в четвертыйнадесять день (месяца) к вечеру да сотворят ю, со опресноки и с горьким зелием да снедят ю:

12 да не оставят от нея на утрие, и кости да не сокрушат от нея, по всему закону пасхи да сотворят ю.

13 И человек, иже аще чист будет, и на пути далече несть, и оставит сотворити пасху, потребится душа та от людий своих: яко дара Господви не принесе во время свое, грех свой приимет человек той.

14 Аще же приидет к вам пришлец в землю вашу и сотворит пасху Господу, по закону пасхи и по чину ея, тако сотворит ю: закон един да будет вам и пришелцу и туземцу.

15 И в день, в оньже поставися скиния, покры облак скинию и дом свидения: от вечера же бяше над скиниею аки вид огнен до заутрия:

16 тако бываше всегда: облак покрываше ю в день, и вид огнен нощию:,

17 И егда восхождаше облак от скинии, и по сих воздвизахуся сынове израилтестии: и на месте, на немже стояше облак, тамо ополчахуся сынове израилевы.

18 По повелению Господню да ополчаются сынове израилевы и повелением Господним да воздвизаются: во вся дни, в няже осеняет облак над скиниею, да ополчаются сынове израилевы:

19 и егда премедлит облак над скиниею дни многи, да стрегут сынове израилтестии стражу Господню и да не воздвижутся:

20 и будет егда покрыет облак дни числа над скиниею, глаголголом Господним да ополчаются и повелением Господним да воздвижутся:

21 и будет егда пребудет облак от вечера до заутрия, и аще воздвигнется облак заутра, да воздвигнутся днем или нощию,

22 и аще воздвигнется облак, да пойдут: или день или месяц дний умножит облак осеняющь над нею, да ополчатся сынове израилевы, и да не воздвизаются: во отступлении его, воздвизахуся:

23 яко повелением Господним да ополчаются и повелением Господним да воздвизаются: стражу Господню стрежаху по повелению Господню рукою моисеовою.

<< ← Prev Top Next → >>