Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / Второзаконие

Библия - Елизаветинская, 1751

Числа Второзаконие Иисус Навин

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

1 И обратившеся взыдохом путем иже к васану: и изыде ог царь васанский противу нам, сам и вси людие его с ним на брань во едраим.

2 И рече Господь ко мне: не убойся его, яко в руце твои предах его, и вся люди его, и всю землю его: и сотвориши ему, якоже сотворил еси сиону царю аморрейску, иже живяше во есевоне.

3 И предаде его Господь Бог наш в руце наши, и ога царя васанска, и вся люди его: и избихом его, дондеже не остася от него семя:

4 и одержахом вся грады его во время оно, не бысть града, егоже не взяхом от них: шестьдесят градов, вся пределы аргова царя ога в васане,

5 вся грады тверды, стены высоки, врата и вереи, кроме градов ферезейских многих зело:

6 потребихом их, якоже сотворихом сиону царю есевоню, и потребихом вся грады, вкупе и жены их и чада:

7 и вся скоты, и корысти градныя пленихом себе,

8 и взяхом в то время землю от рук двух царей аморрейских, иже быша об оны пол иордана, от водотечи арнони, даже и до горы аермона.

9 Финикиане прозывают аермон саниором, аморрей же прозва его саниром.

10 Вси грады мисоровы, и весь галаад, и весь васан даже до елхи и едраима, грады царствия огова в васане:

11 яко точию ог царь васанский остася от рафаинов: се, одр его одр железен, се, той есть в краеградии сынов аммановых: девять лакот долгота его и четыри лакти широта его лактем мужеским.

12 И землю ту наследихом во оно время от ароира, иже есть у устия водотечи ариони, и пол горы галаадовы: и грады его дах рувиму и гаду:

13 и оставшее галаадово, и все васанское царство огово дах полуплемени маиассиину, и весь предел аргова, весь васан оный, земля рафаиня вменится.

14 и иаир сын манассиин взя вся пределы аргова, даже до предел гаргасинских и махафинских: прозва я по имени своему васан авоф иаир, даже до сего дне:

15 и махиру дах галаад,

16 и рувиму и гадови дах от галаада даже до водотечи арнони, среди водотечи предел, и даже до иавока: водотеча предел сынов амманих:

17 и арава и иордан предел от махенерефа и даже до моря аравскаго, моря сланаго, под асидофом фазги от востока.

18 И повелех вам во время оно, глаголя: Господь Бог ваш даде вам землю сию во жребий: вооружени поидите пред лицем братии вашея сынов израилевых, всяк сильный:

19 точию жены вашя и дети вашя и скоти вашя, вем, яко скот мног есть вам, да пребудут во градех ваших, яже дах вам:

20 дондеже упокоит Господь Бог наш братию вашу, якоже и вас, и наследят и сии землю, юже Господь Бог ваш дает им об ону страну иордана: и возвратитеся кийждо в наследие свое иже дах вам.

21 и иисусу заповедах во время оно, глаголя: очи ваши видеша вся, елика сотвори Господь Бог наш обоим царем сим, тако сотворит Господь Бог наш всем царством, ихже сквозе ты пройдеши тамо:

22 не убойтеся от них, яко Господь Бог наш сам поборет по вас.

23 И молихся Господви во оно время, глаголя:

24 Господи Боже, ты начал еси показовати твоему рабу крепость твою и силу твою, и руку крепкую и мышцу высокую: кто бо есть Бог на небеси или на земли, иже сотворит, якоже сотворил еси ты, и по крепости твоей?

25 прешед убо увижду землю благую сию, яже об ону страну иордана, гору сию благу и антиливан.

26 И презре мя Господь вас ради, и не послуша мене, и рече Господь ко мне: довлеет ти, не приложи к сему глаголати словесе сего:

27 взыди на верх горы изсеченыя и воззри очима твоима к морю и северу, и югу и на востоки, и виждь очима твоима, яко не прейдеши иордана сего:

28 и заповеждь иисусу, и укрепи его, и утеши его: яко сей прейдет пред лицем людий сих, и сей разделит им в наследие всю землю, юже еси видел.

29 И пребыхом во юдоли близ дому фогорова.

<< ← Prev Top Next → >>