Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / Иисус Навин

Библия - Елизаветинская, 1751

Второзаконие Иисус Навин Судьи

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

1 И собра иисус вся племена израилева в сихем, и созва старейшины израилевы и князи их, и судии их и книгочия их, и сташа пред Господем Богом.

2 И рече иисус ко всем людем, глаголя: сия глаголет Господь Бог израилев: об ону страну реки жиша отцы ваши исперва, фара отец авраамов и отец нахоров, и служиша богом иным:

3 и поях отца вашего авраама от об ону страну реки, и водих его во всей земли ханаанстей: и умножих семя его, и дах ему исаака:

4 исааку же дах иакова и исава и дах исаву гору сиир наследие ему: иаков же и сынове его снидоша во египет, и быша тамо в язык велик и крепок и мног, и озлобиша их египтяне:

5 и послах моисеа и аарона, и поразих египта во знамениих, яже сотворих в них, и по сем изведох вас,

6 и изведох отцы вашя из египта, и внидосте в море чермное: и погнаша египтяне вслед отец ваших на колесницах и на конех в море чермное:

7 и возопихом ко Господу, и даде облак и мглу между нами и между ег¦птяны, и наведе на них море, и покры их: и видеша очеса ваша, елика сотвори Господь в земли египетстей: и бысте в пустыни дни многи:

8 и приведе вас в землю аморреов живущих об ону страну иордана, и ополчишася на вы: и предаде я Господь в руки вашя, и наследисте землю их, и потребисте их от лица вашего:

9 и воста валак сын сепфоров, царь моавль, и ополчися противу израиля, и послав призва валаама сына веорова кляти вас:

10 и не восхоте Господь Бог погубити тя, но благословением благослови вас и избави вас от рук их:

11 и преидосте иордан и приидосте во иерихон, и бишася с вами живущии во иерихоне, аморрей и ферезей, и хананей и хеттей, и гергесей и евей и иевусей, и предаде их Господь в руки вашя:

12 и посла пред вами шершни, и изгна от лица вашего два царя аморрейска, не оружием твоим, ниже луком твоим,

13 и даде вам землю, о нейже не трудистеся на ней, и грады, ихже не создасте, и пожисте в них, и винограды и масличие, ихже не насадисте вы, ядосте:

14 и ныне убойтеся Господа, и послужите ему в правде и правоте: и отвержите боги чуждыя, имже служиша отцы ваши об ону страну реки и во египте, и служите Господеви:

15 аще же не угодно вам служити Господеви, изберите сами себе днесь, кому послужите, или богом отец ваших, иже быша об ону страну реки, или богом аморрейским, в нихже вы живете на земли их: аз же и дом мой служити будем Господеви, яко свят есть.

16 И отвещавше людие, реша: не буди нам оставити Господа, еже служити богом иным:

17 Господь бо Бог наш той Бог есть, той изведе нас и отцы нашы от земли египетския, от дому работы, иже сотвори пред очима нашима знамения велия, и сохрани нас во всем пути, по немуже идохом, и во всех языцех, ихже сквозе проидохом:

18 и изгна Господь вся языки и аморреа живущаго на земли от лица нашего: но и мы послужим Господеви, сей бо есть Бог наш.

19 И рече иисус к людем: не возможете служити Господеви Богу, яко Бог свят есть и ревнитель сей: не оставит грех ваших и беззаконий ваших:

20 егда оставите Господа и послужите богом чуждим, и пришед озлобит вас и потребит вас, вместо еже благо сотвори вам.

21 И рекоша людие ко иисусу: ни, но Господеви послужим.

22 И рече иисус к людем: свидетели вы сами на ся, яко вы избрасте служити Господеви самому. И рекоша: свидетели мы.

23 И ныне отвержите боги чуждыя, иже суть в вас, и исправите сердца ваша ко Господу Богу израилеву.

24 И рекоша людие ко иисусу: Господеви Богу нашему послужим, и гласа его послушаем.

25 И завеща иисус завет к людем в день он, и даде им закон и суд в сихеме, пред скиниею Господа Бога израилева.

26 И вписа иисус словеса сия в книгу закона Божия: и взя камень велий, и постави его под теревинфом, иже есть пред Господем.

27 И рече иисус к людем: се, камень сей будет вам во свидение: яко сей слыша вся глаголголанная от Господа, елика глагола к вам днесь, и сей будет вам во свидение в последния дни, и егда солжете Господеви Богу вашему.

28 И отпусти иисус люди, коегождо в места своя.

29 И послужи израиль Господеви во вся дни иисусовы и во вся дни старцев, иже препроводиша время со иисусом и иже видеша вся дела Господня, елика сотвори израилю.

30 И бысть по сих, и умре иисус сын навин раб Господень, (пожив) сто и десять лет.

31 И погребоша его в пределех жребия его во фамнасахаре, в горе ефремли, от севера горы гаасовы, и положиша тамо с ним во гробе, в немже погребоша его, ножы каменныя, имиже обреза сыны израилевы в галгалех (иисус), егда изведе их из египта, якоже повеле Господь: и тамо суть даже до дне сего.

32 И кости иосифовы изнесоша сынове израилевы из египта и закопаша их в сихемех, в части села, еже притяжа иаков от аморрей живущих в сихемех стом агниц, и даде ю иосифу в часть.

33 И бысть по сих, и елеазар сын ааронов архиерей скончася: и погребен бысть в гаваафе финееса сына своего, егоже даде ему в горе ефремове.

34 В той день вземше сынове израилевы кивот Божий, обношаху с собою: и финеес жречествова вместо елеазара отца своего, дондеже умре и погребеся в гаваафе своем.

35 Сынове же израилевы отидоша кийждо в место свое и в свой град.

36 И почитаху сынове израилевы астарту и астарофа и боги языков сущих окрест их. И предаде их Господь в руки еглому царю моавлю, и облада ими лет осмьнадесять.

<< ← Prev Top Next >>