Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / Руфь

Библия - Елизаветинская, 1751

Судьи Руфь 1-я Царств

Глава 1 2 3 4

1 И бе муж знаемый мужу ноемминю: муж же силен от рода елимелехова, имя же ему вооз.

2 И рече руфь моавитиня к ноеммини: да иду убо на ниву и соберу класы вследствующи, идеже аще обрящу благодать пред очима его. Рече же ей: иди, дщи (моя).

3 И иде, и пришедши собираше на ниве вследствующи жателем: и прииде по случаю в часть нивы воозовы, иже от сродства елимелехова.

4 И се, вооз прииде от вифлеема и рече жнущым: Господь с вами. И реша ему: да благословит тя Господь.

5 И рече вооз отроку своему стоящему над жатели: чия отроковица сия?

6 И отвеща отрок стояй над жнущими, и рече: отроковица моавитиня есть, пришедшая с ноемминою от села моавля:

7 и рече: да соберу ныне и сложу в снопех по следу жнущих: и прииде, и ста от утра даже и до вечера, и ни мало почи на ниве.

8 И рече вооз к руфе: слыши, дщи, не ходи собирати на ниву ину, и ты да не отидеши отсюду: но зде прилепися ко отроковицам моим,

9 и очи твои да будут на ниве, идеже жнут, и да ходиши вслед их: се, заповедах отроком не коснутися тебе: и егда возжаждеши, и да идеши к сосудом, и пиеши отнюдуже черплют отроцы.

10 И паде (отроковица) ниц и поклонися до земли, и рече ему: что яко обретох благодать пред очима твоима, еже познати мя, аз же есмь странна?

11 И отвеща вооз и рече к ней: возвещением возвестися мне, елика сотворила еси со свекровию твоею по умертвии мужа твоего, и како оставила еси отца твоего и матерь твою и землю рождения твоего, и пришла еси в люди, ихже не ведала от вчера и третияго дне:

12 да воздаст Господь дело твое, и да будет мзда твоя исполнь от Господа Бога израилева, к немуже пришла еси уповати под крилома его.

13 Она же рече: обретох благодать пред очима твоима, господине мой, яко утешил мя еси, и яко глаголал еси в сердце рабы твоея, и се, аз буду яко едина от рабынь твоих.

Руфь 2:13 - Ruth Meets Boaz
Ruth Meets Boaz
14 И рече ей вооз: уже час ясти, приближися убо семо, да яси хлеб мой, и омочи укрух твой во оцет. И сяде руфь от страны жателей: и подаде ей вооз пряжмо, и яде и насытися, и оста:

15 и воста собирати. И заповеда вооз отроком своим, глаголя: среде снопов да собирает, и не посрамите ю:

16 и носяще носите ей, и отлагающе отлагайте ей от снопов, и оставите ю собирати и ясти, и не возбраните ей.

17 И собира до вечера на ниве, и измлати еже собра, и бысть яко ифи мера ячменя:

18 и взя, и прииде во град. И виде свекровь ея еже собра: и иземши руфь от недр своих, даде свекрови своей, еже оставила, от нихже насытися.

19 И рече к ней свекровь ея: где еси собирала днесь, и где работала? да будет благословен познавый тя. И поведа руфь свекрови своей, где работала, и рече: имя мужу вооз, у негоже работах днесь.

20 Рече же ноемминь снохе своей: благословен есть Господем, яко не остави милости своея с живыми и со умершими. И рече ей ноемминь: ужик есть нам муж той, и есть от ужик наших.

21 И рече руфь ко свекрови своей: и мне убо рече: ко отроковицам моим пристани, дондеже скончают всю жатву, яже есть мне.

22 И рече ноемминь к руфе снохе своей: благо, дщи, яко ходила еси со отроковицами его, и не сопротивятся тебе на иней ниве.

23 И приста руфь ко отроковицам воозовым собирати (класы), дондеже скончася жатва ячменя и пшеницы: и седе со свекровию своею.

<< ← Prev Top Next → >>