Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 1-я Царств

Библия - Елизаветинская, 1751

Руфь 1-я Царств 2-я Царств

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

1 И бе кивот Господень на селе иноплеменников седмь месяц: и воскипе земля их мышами.

2 И призваша иноплеменницы жерцев и волхвов и обаянников своих, глаголюще: что сотворим кивоту Господню? скажите нам, како послем его на место его?

3 И реша: аще отпущаете вы кивот завета Господа Бога израилева, да не послете его тща, но отдающе отдадите ему за муки (дары), и тогда исцелитеся, и умилостивится вам: еда ли не отступит рука его от вас?

4 И глаголаша: что ему за муки отдадим? И реша: по числу воевод и иноплеменничих пять седалищ златых и пять мышей златых, яко прегрешения в вас и в князех ваших и в людех:

5 и сотворите подобие седалищ ваших и подобие мышей ваших, растлевающих землю, и воздадите славу Богу (израилеву), яко да облегчит руку свою от вас и от богов ваших и от земли вашея:

6 и почто отягощаете сердца ваша, якоже отягчи египет и фараон сердце свое? не егда ли поругася им, отпусти их, и отидоша?

7 и ныне возмите и сотворите колесницу нову едину и две кравы первородившыя без телят, на нихже не бяше ярмо: и впрязите кравы в колесницу, а телята их возвратите вспять в дом:

8 и возмите кивот Господень, и возложите и на колесницу, и сосуды златыя отдадите ему за муки, и положите в ковчежце от страны его: и отпустите его, да идет:

9 и узрите, аще путем пределов своих пойдет в вефсамис, той сотвори нам зло великое сие: аще же ни, то уразумеем, яко не рука его прикоснуся нас, но приключение сие бысть нам.

10 И сотвориша иноплеменницы тако, и взяша две кравы первородившыя, и впрягоша я в колесницу, телята же их затвориша в доме:

11 и возложиша кивот Господень на колесницу, и ковчежец, и мышы златыя, и подобия седалищ своих:

12 и управишася кравы на пути в путь вефсамский, на пути имже идяху, и труждахуся, и не совращахуся на десно, ниже на шуе: и воеводы иноплеменничи идяху вслед его даже до предел вефсамских.

13 И иже в вефсамисе жняху жатву пшеницы во юдоли: и возведоша очи свои, и видеша кивот Господень, и возвеселишася во сретение ему.

14 И колесница вниде в село осиево сущее в вефсамисе, (и ста тамо,) и поставиша тамо при нем камень велий: и иссекоша древеса колесничная, и кравы вознесоша на всесожжение Господу.

15 Левити же вознесоша кивот Господень, и ковчежец иже с ним, и яже в нем сосуды златы, и положиша на камени велицем: мужие же вефсамстии вознесоша всесожжения и пожроша жертву в той день Господу.

16 И пять воевод иноплеменничи зряху, и возвратишася во аккарон в день той.

17 И сия седалища златая, яже воздаша иноплеменницы за муку Господу: азотско едино, газско едино, аскалонско едино, гефско едино, аккаронско едино.

18 И златыя мышы по числу всех градов иноплеменничих пяти воевод, от града утвержена и даже до веси ферезеовы и до камене великаго, на немже положиша кивот завета Господня, иже есть даже до сего дне, на селе осии вефсамиситянина.

19 И не порадовашася сынове иехониины в мужех вефсамских, яко видеша кивот Господень: и уби в них пятьдесят тысящ и седмьдесят мужей. И плакашася людие, яко порази Господь людий язвою великою зело.

20 И реша мужие иже от вефсамиса: кто возможет поити пред Господем Богом святым сим? и к кому взыдет кивот завета Господня от нас?

21 И послаша послы к живущым в кариафиариме, глаголюще: возвратиша иноплеменницы кивот Господень, снидите и вознесите его к себе.

<< ← Prev Top Next → >>