Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 1-я Царств

Библия - Елизаветинская, 1751

Руфь 1-я Царств 2-я Царств

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

1 И приидоша мужие кариафиаримстии и взяша кивот завета Господня, и внесоша его в дом аминадавль иже на холме: и елеазара сына его освятиша сохраняти кивот завета Господня.

2 И бысть от негоже дне бе кивот в кариафиариме, умножишася дние, и быти двадесять лет: и воззре весь дом израилев вслед Господа.

3 И рече самуил ко всему дому израилеву, глаголя: аще всем сердцем вашим вы обращаетеся ко Господу, отимите боги чуждыя от среды вас, и дубравы, и уготовайте сердца ваша ко Господу, и поработайте ему единому, и избавит вас от руки иноплеменничи.

4 И отвергоша сынове израилевы ваалима и дубравы астарофа, и поработаша Господу единому.

5 И рече самуил: соберите ко мне всего израиля в массифаф, и помолюся о вас ко Господу.

6 И собрашася людие в массифаф, и почерпаху воду и проливаху пред Господем на землю: и постишася в той день, и реша: согрешихом пред Господем. И судяше самуил сыны израилевы в массифафе.

7 И услышаша иноплеменницы, яко собрашася вси сынове израилевы в массифаф, и взыдоша воеводы иноплеменничи на израиля. И слышаша сынове израилевы и убояшася от лица иноплеменник:

8 и реша сынове израилевы к самуилу: не премолчи о нас вопия ко Господу Богу нашему, да избавит ны от руки иноплеменничи. И рече самуил: не буди мне еже отступити от Господа Бога моего и не вопити о вас с молением.

9 И взя самуил ягня едино ссущее, и принесе е на всесожжение со всеми людьми Господеви: и возопи самуил ко Господу о израили, и послуша его Господь.

10 И бяше самуил возносяй всесожжение, и иноплеменницы приближишася на брань на израиля: и возгреме Господь гласом велиим в день он на иноплеменники, и смятошася и падоша пред израилем:

11 и изыдоша мужие израилевы от массифафа, и погнаша иноплеменников, и биша их даже до подолия вефхор.

12 И взя самуил камень един и постави его между массифафом и между ветхим: и нарече имя ему авенезер, сиречь камень помощи, и рече: до зде поможе нам Господь.

13 И смири Господь иноплеменники, и не приложиша ктому ити в пределы израилевы: и бысть рука Господня на иноплеменников во вся дни самуиловы.

14 И отдашася грады, ихже взяша иноплеменницы от сынов израилевых, и отдаша их израилю, от аккарона даже до гефа, и пределы израиля свободишася от руки иноплеменничи: и бе мир между израилем и между аморреем.

15 И судяше самуил израилю во вся дни живота своего.

16 И хождаше от года до года, и окрест вефиля и галгалы и массифафа, и суждаше израиля во всех священных сих.

17 Бяше же ему возвращение во армафем, яко тамо бяше дом его: и судяше тамо израиля, и созда тамо олтарь Господеви.

<< ← Prev Top Next → >>