Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 1-я Царств

Библия - Елизаветинская, 1751

Руфь 1-я Царств 2-я Царств

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

1 И рече самуил к саулу: посла мя Господь помазати тя на царство в людех его во израили: и ныне послушай гласа словес Господних:

2 сия рече Господь саваоф: ныне отмщу, яже сотвори амалик израилю, егда срете его на пути, восходящу ему от египта:

3 и ныне ты иди, и поразиши амалика и иерима, и вся яже суть его, и не снабдиши от них (ничтоже), и искорениши его: и прокленеши его и вся сущая его, и не пощадиши его: и да убиеши от мужеска полу и до женска и от юнош и до ссущих млеко, и от говяд до овец и от велблюд до ослят.

4 И собра люди саул и сочте я в галгалех двесте тысящ пеших и десять тысящ от иуды в полцех:

5 и прииде саул до градов амаликовых и засяде в потоце.

6 И рече саул ко кинеови: иди и уклонися от среды амалика, да не погублю тя с ним, ты бо сотворил еси милость с сынми израилевыми, егда исхождаху из египта. И уклонися киней от среды амалика.

7 И порази саул амалика от евилы даже до сура, иже пред лицем египта:

8 и ят агага царя амаликова жива, и вся люди изби, и иерима уби мечем.

9 И сохрани саул и вси людие агага царя жива и благая от стад и буйволов, и снедей (и одежд), и виноградов и от всех благих: и не хотяху искоренити я, точию хуждшее и уничиженое истребиша.

10 И бысть глаголгол Господень к самуилу, глаголя:

11 раскаяхся, яко помазах саула на царство, понеже отвратися от мене и словес моих не соблюде. И опечалися самуил и вопияше ко Господу всю нощь.

12 И воста рано самуил, и идяше на сретение израилтяном рано. И возвестиша самуилу, глаголюще: идет саул в кармил, и се, воздвиже руку себе, и возврати колесницу, и сниде в галгалы. И прииде самуил к саулу, и се, той возношаше всесожжение Господу, первая от корыстей, ихже взя от амаликов.

13 И прииде самуил к саулу, и рече ему саул: благословен ты Господу, сотворих бо вся, елика (ми) глагола Господь.

14 И рече самуил: и кий глас стад сих во ушию моею, и глас говяд, егоже аз слышу?

15 И рече саул: от амалика пригнах я, ихже сохраниша людие лучшая от стад и от волов, еже пожрети я Господу Богу твоему, прочая же избих.

16 И рече самуил к саулу: потерпи, и возвещу ти, яже глагола Господь ко мне нощию.

17 И рече ему (саул): глаголи. И рече самуил к саулу: еда не мал был еси ты пред ним, и не властелина ли тя постави хоругви колена израилева? и помаза тя Господь на царство израилево:

18 и посла тя Господь путем и рече тебе: иди и искорени амалика, и погуби согрешших предо мною, и воюй их, дондеже скончаеши их:

19 и почто не послушал еси гласа Господня по всему, елико глагола тебе, но устремился еси на корысти и сотворил еси лукавое пред Господем?

20 И рече саул к самуилу: послушах гласа людий и идох путем, имже посла мя Господь, и приведох агага царя амаликова, и амалики искорених:

21 и взяша людие корысти от стад и буйволы, первая от истребляемых на пожрение Господу Богу нашему в галгалех.

22 И рече самуил: еда угодны Господу всесожжения и жертвы, якоже послушати гласа Господня? се, послушание паче жертвы благи, и покорение паче тука овня:

23 якоже грех есть чарование, тако (грех есть) противление, и якоже грех есть идолопоклонение, тако непокорение: понеже уничижил еси глаголгол Господень, и уничижит тя Господь не быти тебе царем во израили.

24 И рече саул к самуилу: согреших, яко преступих слово Господне и глагол твой, убояхся бо людий и послушах гласа их:

25 и ныне возми грех мой и возвратися со мною, да поклонюся Господу Богу твоему.

26 И рече самуил к саулу: не возвращуся с тобою, яко уничижил еси глаголгол Господень, и уничижит тя Господь не быти тебе царем во израили.

27 И отврати самуил лице свое еже отити: и ят саул за воскрилие ризы его и раздра е.

1-я Царств 15:27 - Saul Tears Samuel\'s Robe
Saul Tears Samuel\'s Robe
28 И рече ему самуил: раздра Господь царство израилево от руку твоею днесь, и даст е ближнему твоему, лучшему паче тебе,

29 и разделится израиль на двое: и не обратится, ниже раскается святый израилев, занеже не яко человек есть, еже раскаятися ему, запретит, и не пребудет.

30 И рече саул: согреших, но прослави мя ныне пред старейшины израилевы и пред людьми моими, и возвратися со мною, и поклонюся Господу Богу твоему.

31 И возвратися самуил вслед саула, и поклонися саул Господу.

32 И рече самуил: приведите ми агага царя амаликова. И прииде к нему агаг трепеща, и рече агаг: тако ли горька смерть?

33 И рече самуил ко агагу: якоже обезчадствова жен оружие твое, тако обезчадится в женах мати твоя. И закла самуил агага пред Господем в галгалех.

34 И отиде самуил во армафем: и саул отиде в дом свой в гаваю.

35 И не приложи самуил ктому видети саула даже до дне смерти своея, понеже плакаше самуил о сауле, занеже раскаяся Господь, яко постави саула царя во израили.

<< ← Prev Top Next → >>