Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 3-я Царств

Библия - Елизаветинская, 1751

2-я Царств 3-я Царств 4-я Царств

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

1 И бысть слово Господне рукою иуа сына ананиева ко ваасе, глаголя:

2 понеже вознесох тя от земли и дах тя властеля над людьми моими израилем, и пошел еси путем иеровоамлим и ввел еси в грех люди моя израиля, еже прогневати мя суетными их:

3 се, аз отвергу наследие ваасы и наследие дому его, и сотворю дом твой яко дом иеровоама сына наватова:

4 умершаго ваасова во граде снедят его пси, и умершаго на поли снедят его птицы небесныя.

5 И прочая словес ваасовых, и вся яже сотвори, и сильная его, не се ли, суть писана в книзе словес дний царей израилевых?

6 И успе вааса со отцы своими, и погребен бысть во ферсе, и воцарися ила сын его вместо его.

7 И рукою иуа сына анании пророка глагола Господь на ваасу и на дом его всю злобу, юже сотвори пред Господем, еже прогневати его делами рук своих, быти ему якоже и дому иеровоамлю, и о еже ему поражену быти.

8 В лето двадесять шестое асы царя иудина, царствова ила сын ваасин над израилем во ферсе два лета.

9 И воздвиже (Господь) на него отроки его, и замвриа воеводу половины конников: и ила бе во ферсе упиваяся, и пиян сый в дому арсы домостроителя во ферсе:

10 и вниде замврий, и порази его, и умертви его, в лето двадесять седмое асы царя иудина, и воцарися вместо его.

11 И бысть царствующу ему, внегда сести ему на престоле его, и изби весь дом ваасов: не остави ему мочащаго к стене, и ужиков его, и друга его.

12 И изби замврий весь дом ваасов по глаголу Господню, егоже глагола на дом ваасов и ко иую пророку,

13 о всех гресех ваасовых и илы сына его, яко сотвори согрешити израилю, еже разгневати Господа Бога израилева суетными их.

14 Прочая же словес илы, яже сотвори, не се ли, сия писана в книзе словес дний царей израилевых?

15 В лето двадесять седмое асы царя иудина царствова замврий седмь дний во ферсе: и бе полк израилев на гавафон иноплеменнический.

16 И слышаша людие сущии в полце, глаголющих: превратися замврий и порази царя. И поставиша царем во израили амвриа воеводу, иже над воями во израили в день он в полце.

17 И взыде амврий и весь израиль с ним от гавафона и обседе ферсу.

18 И бысть егда увиде замврий, яко предвзят бысть град его, и вниде во внутренний дом царский, и зажже над собою дом царев огнем, и умре

19 за грехи своя, яже сотвори, сотворения ради лукаваго пред Господем, еже ходити путем иеровоама сына наватова, и во гресех его, яже сотвори, яко введе во грех израиля.

20 И прочая словес замврииных, и наветы его, яже совеща, не се ли, сия суть писана в книгах словес дний царей израилевых?

21 Тогда разделишася людие израилстии, пол людий бысть за фамнием сыном гонафовым, яко да царствует он, и пол людий бысть со амврием.

22 Людие же сущии по амврии превозмогоша людий бывших со фамнием сыном гонафовым И умре фамний и иорам брат его во время оно, и воцарися амврий по фамнии.

23 В лето тридесять первое асы царя иудина царствова амврий во израили дванадесять лет, во ферсе же шесть лет царствова.

24 И купи амврий гору семерон у семира господина горы двема таланты сребра, и созда гору, и нарече имя горе, юже созда, во имя семира господина горы оныя, гора семирон.

25 И сотвори амврий лукавое пред Господем, и прелукавнова паче всех бывших пред ним:

26 и хождаше по всем путем иеровоама сына наватова и во гресех его, имиже введе во грех израиля, еже разгневати Господа Бога израилева в суетных их.

27 И прочая словес амвриевых, и вся яже сотвори, и вся сила его, не се ли, сия писана в книзе словес дний царей израилевых?

28 И успе амврий со отцы своими, и погребен бысть в самарии. И воцарися ахаав сын его вместо его.

29 Ахаав же сын амвриев воцарися над израилем в лето тридесять осмое асы царя иудина: царствова же ахаав сын амвриев над израилем в самарии двадесять два лета:

30 и сотвори ахаав лукавое пред Господем, и прелукавнова паче всех бывших прежде его:

31 и не бе ему доволно, еже ходити во гресех иеровоама сына наватова, и взя жену иезавель дщерь иефеваала царя сидонскаго: и иде, и нача служити ваалу, и поклонися ему,

32 и постави требище ваалу в дому мерзостей его, егоже созда в самарии:

33 и сотвори ахаав дубраву: и приложи ахаав творити прогневания, еже разгневати Господа Бога израилева и душу свою погубити: злодействова паче всех царей израилевых бывших прежде его.

34 Во дни же его созда ахиил вефилянин иерихон: на авироне первороднем своем основа его, и на сегуве юнейшем своем постави двери его, по глаголу Господню, егоже глагола рукою иисуса сына навина.

<< ← Prev Top Next → >>