Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 2-я Паралипоменон

Библия - Елизаветинская, 1751

1-я Паралипоменон 2-я Паралипоменон 1 Ездра

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

1 И повеле соломон созидати дом имени Господню и дом царству своему.

2 И собра царь соломон седмьдесят тысящ мужей носящих времена и осмьдесят тысящах каменосечцев в горах, приставленных же над ними три тысящы и шесть сот.

3 И посла соломон к хираму царю тирску, глаголя: якоже сотворил еси с давидом отцем моим и послал еси ему кедры, да созиждет себе дом, в немже ему обитати,

4 и се, аз сын его созидаю дом имени Господа Бога моего, да освяшу его ему, еже кадити пред ним фимиам ароматов и предложение всегда, и возносити всесожжения выну, утро и к вечеру, и в субботы, и в новомесячиих, и в праздницех Господа Бога нашего: во век сие бо израили:

5 и дом, егоже аз созидаю, велик, велик бо есть Господь Бог наш паче всех богов,

6 и кто возможет создати ему дом? аще бо небо и небо небесе не могут вместити славы его: и кто аз, созидаяй ему дом? но токмо еже кадити фимиам пред ним:

7 ныне убо посли мне мужа мудра, иже весть дела творити в злате и сребре, и меди и железе, и порфире и в червлени и в синете, и иже знает ваяти ваяние, с мудрыми, иже у мене во иудеи и во Иерусалиме, яже уготова давид отец мой:

8 и посли ми древа кедрова и аркевфова и певгова от ливана, вем бо аз, яко раби твои умеют сещи древа от ливана:

9 и се, раби твои с рабы моими пойдут, да уготовают мне древа многа, дом бо, егоже аз созидаю, велик и преславен:

10 и се, делателем, иже секут древа, дах в пищу рабом твоим пшеницы мер двадесять тысящ и ячменя мер двадесять тысящ, и вина мер двадесять тысящ и елеа мер двадесять тысящ.

11 Рече же хирам царь тирский чрез писание и посла к соломону, глаголя: понеже возлюби Господь люди своя, постави тя над ними царя.

12 И рече хирам: благословен Господь Бог израилев, иже сотвори небо и землю, иже даде давиду царю сына премудра и учена, и умна и разумна, иже созиждет дом Господу и дом царству своему:

13 и ныне послах тебе мужа мудра и сведуща разум, хирама раба моего:

14 матерь его от дщерей дановых, отец же его муж тирянин, иже весть делати в злате и сребре, и в меди и в железе, и в камениих и в древах, и ткати в порфире и в синете и в виссоне и в червленице, и ваяти всякую резь, и разумети всяко разумение, елика аще даси ему, с мудрыми твоими и с мудрыми господина моего давида, отца твоего:

15 и ныне пшеницу и ячмень, и елей и вино, яже обещал еси, господине мой, посли рабом твоим,

16 мы же будем сещи древа от ливана на всяку потребу твою и послем я плотами по морю иоппийскому, ты же приведеши я во Иерусалим.

17 И собра соломон всех мужей пришелцев, иже бяху в земли израилеве, по сочтению, имже сочте их давид отец его, и обретени суть сто пятьдесят три тысящы и шесть сот:

18 сотвори же от них седмьдесят тысящ бременоносцев и осмьдесят тысящ каменосечцев, три тысящы и шесть сот приставники над делами людскими.

<< ← Prev Top Next → >>