Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 2-я Паралипоменон

Библия - Елизаветинская, 1751

1-я Паралипоменон 2-я Паралипоменон 1 Ездра

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

1 И в лето тридесять осмое царства асина, взыде вааса царь израилев на иуду и стенами укрепи раму, да не даст входа и исхода асе царю иудину.

2 И взя аса сребро и злато от сокровищ дому Господня и дому царева, и посла ко (венададу) сыну адера царя сирска, живущему в дамасце, глаголя:

3 положи завет между мною и тобою и между отцем моим и отцем твоим: се послах тебе сребро и злато: прииди и отжени от мене ваасу царя израилева, и да отидет от мене.

4 И послуша сын адеров царя асы и посла началники воев своих на грады израилевы, и порази аинона и дана, и авелмаина и вся окрестная неффалимля.

5 И бысть егда услыша вааса царь израилев, остави ктому созидати раму и остави дело свое.

6 Аса же царь взя всего иуду и взя камение от рамы и лес ея, яже на создание уготова вааса, и созда из них гаваю и масфу.

7 И во время оно прииде ананий пророк ко асе царю иудину и рече ему: понеже имел еси упование на царя сирска, а не уповал еси на Господа Бога твоего, того ради спасеся сила царя сирскаго от руку твоею:

8 не ефиопи ли и ливиане бяху на тя в силе мнозе, в дерзости колесниц и конник во множество зело? и егда уповал еси на Господа, предаде их в руку твою:

9 очи бо Господни назирают всю землю, еже укрепити сущих сердцем совершенным к нему: буе сотворил еси сие, (сего ради) отныне будет на тя брань.

10 Разгневася же аса на пророка и всади его в темницу, понеже прогневася о сем: и уби аса от людий во время то (многих).

11 И се, словеса асы, первая и последняя, писана суть в книзе царей иудиных и израиля.

12 И разболеся аса в лето тридесять девятое царства своего ногама, болезнию зелнейшею: и ниже в немощи своей взыска Господа, но врачев.

13 успе же аса со отцы своими, и умре в лето четыредесять первое царства своего:

14 и погребоша его во гробе, егоже ископа себе во граде давидове, и положиша его на одре, и наполниша ароматами и родами миров благоуханных, и сотвориша ему погребение велико зело.

<< ← Prev Top Next → >>