Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 2-я Паралипоменон

Библия - Елизаветинская, 1751

1-я Паралипоменон 2-я Паралипоменон 1 Ездра

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

1 По сих же приидоша сынове моавли и сынове аммони и с ними от амманитов ко иосафату на брань.

2 Приидоша же и сказаша иосафату, глаголюще: идет противу тебе велико множество от об он пол моря от сирии, и се, стоят во асасан-фамаре, иже есть енгадди.

3 И убояся, и вдаде иосафат лице свое взыскати Господа, и проповеда пост во всей иудеи.

4 И собрася весь иуда взыскати Господа: и от всех градов иудиных приидоша ко умолению Господню.

5 И ста иосафат в собрании иуды во Иерусалиме, в дому Господни пред лицем двора новаго,

6 и рече: Господи Боже отец наших, не ты ли еси Бог на небеси горе, и ты владычствуеши всеми царствы язык, и в руку твоею есть крепость силы, и кто противостанет тебе?

7 не ты ли еси Бог наш искоренивый живущыя на земли сей от лица людий твоих израиля, и дал еси ю семени авраамлю возлюбленному твоему во веки?

8 и вселишася на ней, и устроиша в ней святыню имени твоему, глаголюще:

9 аще нападут на ны злая, мечь, суд, губителство, глад, станем пред домом сим и пред тобою, яко призвано имя твое в дому сем, и возопием к тебе от скорбей наших, и услышиши и спасеши:

10 и ныне се, сынове аммони и моавли и гора сиир, сквозе яже не изволил еси израилю проити, егда исхождаху от земли египетския, но уклонишася от них и не избиша их:

11 и се, ныне сии нападают на ны исходяще изгонити нас от наследия нашего, еже предал еси нам.

12 Господи Боже наш, не судиши ли им? в нас бо несть толика крепость, да можем сему множеству сопротивитися, еже нападе на ны, и не вемы что соделати имамы им: но токмо очи наши к тебе.

13 И весь иуда стояше пред Господем, и чада их, и жены их.

14 Бе же иозиил сын захариин, сынов ванеа, сынов елеила, сынов мафаниа левитина, от сынов асафовых, и бысть на нем дух Господень посреде народа,

15 и рече: слышите, весь иуда и обитающии во Иерусалиме, и ты, царю иосафате: сия рече Господь вам: не бойтеся, ниже ужасайтеся от лица народа сего многаго, несть бо ваше ополчение, но Божие:

16 заутра изыдите противу их: се, восходят по восходу ассис, и обрящете их на краи реки противу пустыни иериил:

17 не ваше есть воевати: сия разумейте и узрите сие спасение Господне с вами, иудо и Иерусалиме: не убойтеся, ни ужасайтеся заутра изыти противу их, и Господь с вами.

18 И преклонься иосафат на лице свое, и весь иуда, и обитающии во Иерусалиме, падоша пред Господем поклонитися Господеви.

19 И восташа левити от сынов каафовых и от сынов кореовых, хвалити Господа Бога израилева гласом великим в высоту.

20 И заутра восташа рано и изыдоша в пустыню фекое. И внегда исходити им, ста иосафат (посреде их), и возопи и рече: услышите мя, мужие иудины и вси обитающии во Иерусалиме: веруйте в Господа Бога нашего и уверитеся: веруйте пророку его, и благопоспешится вам.

21 И советова с людьми, и постави псалмопевцы, и хвалящих исповедатися, и хвалити святая, внегда изыти пред силою, и глаголаху: исповедайтеся Господеви, яко благ, яко в век милость его.

22 Егда же начаша хваления и исповедания, обрати Господь воевати сынов аммоних на моава и гору сиир, изшедших на иуду, и поражени быша.

23 И восташа сынове аммони и моавли на обитающих в горе сиири, да побиют их и сокрушат: и егда скончаша обитающих в сиире, восташа друг на друга, да потребятся.

24 Иуда же прииде на созирание от пустыни, и воззре, и виде множество: и се, вси мертви падше на землю, и не бе спасыйся.

25 И изыде иосафат и людие его взяти корысти их, и обретоша скота много, и одежды, и корысти, и сосуды дражайшыя и плениша их: и быша собирающе корысти их три дни, яко многи бяху.

26 Дне же четвертаго собрахуся во удоль благословения, ибо тако благословиша Господа: сего ради прозваша место то удоль благословения даже до сего дне.

27 И возвратишася вси мужие иудины во Иерусалим и иосафат вождь их с веселием великим: яко возвесели их Господь о вразех их.

28 И внидоша во Иерусалим со псалтирми и гусльми и трубами в дом Господень.

29 И бысть страх Господень на вся царства земная, внегда услышати им, яко порази Господь враги израилевы.

30 И умирися царство иосафатово, и даде ему Господь покой окрест.

31 И царствова иосафат над иудою, сый лет тридесяти пяти, егда царство прия и двадесять пять лет царствова во Иерусалиме. Имя же матери его азува, дщи салиина.

32 И хождаше в путех отца своего асы, и не уклонися от них творити правое пред Господем:

33 обаче высокая еще бяху, и еще людие не управиша сердца своего ко Господу Богу отец своих.

34 Прочая же деяния иосафатова первая и последняя, се, писана суть во словесех ииуа сына ананиина, иже написа книгу царей израилевых.

35 И по сих сообщися иосафат царь иудин со охозиею царем израилевым, и сей беззаконнова,

36 занеже сотвори, и отиде к нему, да сотворят корабли, еже ити во фарсис: и сотвори корабли в гасион-гавере.

37 И пророчествова елиезер сын додиа от марисиса на иосафата, глаголя: понеже возимел еси любовь со охозиею, сокруши Господь дело твое, и сокрушишася корабли твоя и не возмогоша поити во фарсис.

<< ← Prev Top Next → >>