Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 2-я Паралипоменон

Библия - Елизаветинская, 1751

1-я Паралипоменон 2-я Паралипоменон 1 Ездра

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

1 Сын двадесяти и пяти лет бе ахаз, егда царствовати нача, и шестьнадесять лет царствова во Иерусалиме: и не сотвори правое пред Господем, якоже давид отец его.

2 И пойде по путем царей израилевых: ибо и изваянная сотвори,

3 и идолом их пожре в земли веенномли и проведе сынов своих сквозе огнь по мерзостем языков, ихже потреби Господь от лица сынов израилевых:

4 и кадяше на высоких и на холмех и под всяким древом дубравным.

5 И предаде его Господь Бог его в руце царя сирска и порази его, и плени от них плен мног, и приведе в дамаск, и в руки царя израилева предаде его, и порази его язвою великою.

6 И уби факей сын ромелиев царь израилев от иуды во един день сто двадесять тысящ мужей крепких силою, егда оставиша Господа Бога отец своих.

7 И уби зехрий муж силен от ефрема маасию сына царева и езрикама началника дому его и елкана наместника царева.

8 Плениша же сынове израилевы от братии своих триста тысящ жен, сынов и дщерей: и плен мног плениша от них, и принесоша корысти в самарию.

9 И бе тамо пророк Господень, именем одид, иже изыде во сретение воем грядущым в самарию и рече им: се, гнев Господа Бога отец ваших противу иуды, и предаде их в руки вашя, и убисте их во гневе, и даже до небесе достиже (ваше немилосердие):

10 и ныне сынов иудиных и Иерусалимлих вы глаголете покорити в рабы и рабыни: не се ли, аз есмь с вами, свидетелствовати Господу Богу вашему?

11 и ныне послушайте мене и возвратите плен, егоже пленисте от братий ваших, яко гнев ярости Господни на вас.

12 И восташа началницы от сынов ефремлих, азариа сын иоанан и варахиа сын васаллимофов, и езекиа сын селлумов и амасиа сын елдаев на грядущих от брани,

13 и рекоша им: не введите плена семо к нам, зане согрешим Господу, вы хощете приложити ко грехом нашым и к безумию нашему, велик бо грех наш, и гнев ярости Господни на израили.

14 И оставиша воини плен и корысти пред началники и пред всем множеством.

15 И восташа мужие реченнии по имени и взяша плененых, и всех нагих облекоша от корыстей, и одеяша их и обуша их, и даша ясти и пити им и помазатися, и всадиша на подяремника всякаго немощнаго, и отвезоша их во иерихон град финический ко братии их, и возвратишася в самарию.

16 Во время оно посла царь ахаз ко царю ассурску, прося помощи себе и в том,

17 понеже идумеане нападоша и поразиша иуду и плениша плен:

18 и иноплеменницы нападоша на грады напольныя и от полуденныя иудеи и взяша вефсамис, и яже в дому Господни, и яже в дому царстем, и князей, и даша царю аилон и гадироф, и сохоф и веси его, и гамзон и веси его, и фамну и веси ея, и вселишася тамо.

19 Яко смири Господь иудею ради ахаза царя иудина, понеже отступи отступлением от Господа.

20 И прииде на него фелгафелласар царь ассурский, и озлоби его, и пресели, иже бяху в дамасце, в мидию, из сирии же пресели в дамаск пребывати.

21 И взя ахаз сущая в дому Господни и яже в дому царстем и у началников, и даде царю ассурску: и не бысть на помощь ему, но токмо к печали его.

22 И приложи отступити от Господа и рече царь ахаз:

23 взышу богов дамасковых биющих мя. И рече: бози царя сирска, тии укрепляют их, сим убо пожру, и будут ми в помощь. Тии же быша к падению его и всего израиля.

24 И остави ахаз сосуды дому Господня и сокруши их, и заключи врата дому Божия, и сотвори себе требища во всех углех Иерусалима,

25 и во всех градех иудиных сотвори высокая, еже кадити богом чуждим, и разгнева Господа Бога отец своих.

26 Прочая же словеса его и деяния его первая и последняя, се, писана суть в книзе царей иудиных и израилевых.

27 И успе ахаз со отцы своими, и погребоша его во граде давидове, ибо не внесоша его во гробы царей израилевых. И воцарися езекиа сын его вместо его.

<< ← Prev Top Next → >>