Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 2-я Паралипоменон

Библия - Елизаветинская, 1751

1-я Паралипоменон 2-я Паралипоменон 1 Ездра

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

1 И езекиа нача царствовати сый двадесяти и пяти лет, и двадесять девять лет царствова во Иерусалиме. Имя же матери его авиа, дщерь захариина.

2 Сотвори же правое пред Господем по всем, яже сотвори давид отец его.

3 И бысть егда ста на царстве своем в месяц первый, отверзе двери дому Господня и обнови их,

4 и введе священники и левиты, и постави их на стране яже к востоку,

5 и рече им: послушайте мя, левити, ныне очиститеся и очистите дом Господа Бога отец наших, и изрините нечистоту из святилища:

6 яко отступиша отцы наши и сотвориша лукавое пред Господем Богом нашим, и оставиша его, и отвратиша лице свое от скинии Господни, и даша хребет,

7 и заключиша врата храма, и погасиша светилники, и фимиамом не кадиша, и всесожжений не принесоша во святилищи Богу израилеву:

8 и разгневася яростию Господь на иуду и на Иерусалим, и предаде их во ужас и погубление и на звиздание, якоже вы видите очима вашима:

9 и се, поражени быша отцы наши мечем, и сынове наши и дщери нашя и жены нашя в пленении в земли не своей, якоже и ныне суть:

10 ныне убо положите на сердца ваша, еже завещати завет с Господем Богом израилевым, и отвратит гнев ярости своея от нас:

11 и ныне не пренебрегайте, яко вас избра Господь стояти пред ним, служити ему, и да будете ему служаще и кадяще.

12 И восташа левити, маал сын амасиев и иоиль сын захариев от сынов каафовых, и от сынов мерариных кис сын авдиев и азариа сын илаелилов, и от сынов гедсоних иоадад сын земмань и иоадам, сии сынове иоахаини:

13 от сынов елисафаних самарий и иеиил, и от сынов асафовых захариа и матфаниа,

14 и от сынов еманих иеиил и семей, от сынов же идифумлих самафиа и озиил:

15 собраша же братию свою и освятишася по заповеди цареве повелением Господним, да очистят дом Божий:

16 и внидоша священницы внутрь церкве Господни, да очистят ю, и извергоша всю нечистоту обретенную в дому Господни и во дворе дому Господня: и вземше левити, изнесоша к потоку кедрску вон.

17 И начаша в первый день новомесячия перваго месяца очищати, и в день осмый того месяца внидоша во храм Господень, и очистиша церковь Господню во осми днех, и в день шестыйнадесять месяца перваго совершиша.

18 И внидоша внутрь ко езекии царю и рекоша: очистихом вся, яже в дому Господни, олтарь всесожжения и сосуды его, и трапезу предложения со всеми сосуды ея,

19 и вся сосуды, яже оскверни царь ахаз в царство свое во отступлении своем, уготовахом и очистихом, и се, суть пред олтарем Господним.

20 И воста рано езекиа царь, и собра началники града, и взыде в дом Господень,

21 и вознесе телцев седмь и овнов седмь, агнцев седмь и козлов от коз седмь за грех, за царство и за святилище и за израиля, и рече сыном аароним священником, да взыдут на олтарь Господень жрети телцев.

22 И заклаша телцев, и взяша кровь священницы и излияша на олтарь: и заклаша овнов и кровь на олтарь возлияша: и заклаша агнцев и облияша кровию олтарь:

23 и приведоша козлов, иже за грех, пред царя и церковь, и возложиша руки своя на них,

24 и пожроша их священницы, и покропиша кровию их пред олтарем, и помолишася о всем израили: зане рече царь, о всем израили всесожжение и яже о гресе.

25 Постави же левиты в дому Господни с кимвалы и псалтирми и гусльми, по заповеди давида царя и гада провидца царю и нафана пророка, яко по заповеди Господней повеление (бысть) рукою пророков его.

26 Сташа же левити со органы давидовы и священницы с трубами.

27 И повеле езекиа, да вознесут всесожжение на олтарь: и егда начаша возносити всесожжение, начаша хвалы пети Господеви и трубити при органех давида царя израилева.

28 И вся церковь покланяшеся, и певцы пояху, и трубы трубяху, дондеже совершися всесожжение.

29 Егда же скончаша приношение, преклонися царь и вси иже бяху с ним и поклонишася Господеви.

30 Побеле же езекиа царь и князи левитом, да восхвалят Господа словесы давидовыми и асафа пророка: иже восхвалиша в веселии, и падоша, и поклонишася Господеви.

31 И отвеща езекиа и рече: ныне исполнисте руки вашя Господу, приведите и принесите жертвы хваления в дом Господень. И принесе (все) собрание жертвы и хвалы в дом Господень, и всяк усердный сердцем всесожжения.

32 И бысть число всесожжения, еже принесе собрание, телцев седмьдесят, овнов сто, агнцев двести, вся сия во всесожжение Господеви:

33 освященных же телцев шестьсот, овец три тысящы.

34 Но священницы не мнози бяху и не можаху одирати кож всесожжения, и помогоша им братия их левити, дондеже исполнися дело и дондеже освятишася жерцы, левити бо усерднее освятишася, нежели священницы:

35 всесожжения же много в туках совершения спасения, и возлияний всесожжения: и исправися дело в дому Господни.

36 Возвеселися же езекиа и вси людие, яко уготова Бог людем, понеже внезапу бысть слово.

<< ← Prev Top Next → >>