Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 2-я Паралипоменон

Библия - Елизаветинская, 1751

1-я Паралипоменон 2-я Паралипоменон 1 Ездра

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

1 Посла же езекиа ко всему израилю и иуде, и написа послания ко ефрему и манассии, да приидут к дому Господню во Иерусалим сотворити пасху Господу Богу израилеву.

2 И усоветова царь и князи и все множество во Иерусалиме сотворити пасху во вторый месяц:

3 не возмогоша бо сотворити во время свое, яко священницы не очистишася доволни, и людие не у собрашася во Иерусалим.

4 И угодно бысть слово цареви и всему множеству.

5 И поставиша слово, да пройдет проповедь во весь израиль от вирсавеи даже до дана, да приидут сотворити пасху Господу Богу израилеву во Иерусалиме, мнози бо не сотвориша по писанию.

6 И поидоша гонцы с посланьми от царя и от началников во весь израиль и иудею по повелению цареву, глаголюще: сынове израилевы, обратитеся ко Господу Богу авраамлю и исаакову и иаковлю, и обратите спасшихся, иже избыша от руки царя ассурска,

7 и не будите якоже отцы ваши и братия ваша, иже отступиша от Господа Бога отец своих, и предаде их в погубление, якоже вы видите:

8 и ныне не ожесточите сердец ваших, якоже отцы ваши: дадите славу Господу Богу и внидите во святилище его, еже освяти во век, и служите Господу Богу вашему, и отвратит от вас гнев ярости своея:

9 понеже егда обратитеся вы ко Господу, братия ваша и чада ваша будут в щедротах пред всеми пленившими их, и возвратит в землю сию, зане милостив и щедр Господь Бог наш, и не отвратит лица своего от нас, аще обратимся к нему.

10 И бяху гонцы проходяще от града во град, на горе ефремли и манассиине, даже и до завулона: и быша яко посмеяваеми и поругаеми.

11 Но мужие от асира и от манассии и от завулона устыдишася и приидоша в Иерусалим и во иудею.

12 И бысть рука Господня дати им сердце едино приити, еже сотворити по повелению цареву и князей слово Господне.

13 И собрашася во Иерусалим людие мнози, да сотворят праздник опресноков в месяц вторый, сонм мног зело.

14 И восташа, и разориша олтари, иже во Иерусалиме, и вся, в нихже кадяху идолом, испровергоша и ввергоша их в поток кедрский,

15 и пожроша пасху в четвертыйнадесять день месяца втораго: священницы же и левити умилишася и освятишася, и принесоша всесожжения в дом Господень:

16 и сташа в чине своем по обычаю своему, по заповеди моисеа человека Божия, и священницы приемляху кровь от руку левитску.

17 Понеже мног народ освящен не бысть, левити же бяху жруще пасху всякому, иже не можаше освятитися Господу:

18 понеже болшая часть людий от ефрема и манассии, и иссахара и завулона освященна не бысть, но ядоша пасху не по писанию.

19 И помолися езекиа о них глаголя Господь Бог благ да умилостивится о всяцем сердцы направившемся еже взыскати Господа Бога отец своих, а не по очищению святынь.

20 И услыша Господь езекию и изцели люди.

21 И сотвориша сынове израилевы обретшиися во Иерусалиме праздник опресноков седмь дний в веселии велице хваляще Господа на всяк день, левити же и священницы во органы Господу.

22 И глагола езекиа ко всякому сердцу левитов, иже имех разум благ ко Господу: и скончаша праздник опресноков седмь дний жруще жертву спасения и исповедающеся Господу Богу отец своих.

23 И усоветова весь собор купно сотворити ины седмь дний (праздника): и сотвориша седмь дний иных в веселии.

24 Понеже езекиа царь иудин даде начатки всему народу тысящу телцев и седмь тысящ овец: началницы же даша людем телцев тысящу и овец десять тысящ, и освятишася священников множество.

25 И возрадовася вся церковь, священницы и левити, и все множество иудино и обретшиися из Иерусалима, и пришелцы пришедшии от земли израилевы и обитающии во иудеи.

26 И бысть веселие велие во Иерусалиме: яко от дний соломона, сына давидова царя израилева, не бысть таковый праздник во Иерусалиме.

27 И восташа священницы и левити и благословиша людий, и услышан бысть глас их, и прииде моление их в жилище святое его на небо.

<< ← Prev Top Next → >>