Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 2-я Паралипоменон

Библия - Елизаветинская, 1751

1-я Паралипоменон 2-я Паралипоменон 1 Ездра

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

1 И по словесех сих и по истине сей, прииде сеннахирим царь ассирийский, и прииде на иудею, и ополчися на грады крепкия хотя взяти их.

2 И виде езекиа, яко прииде сеннахирим, и лице его воевати на Иерусалим:

3 и советова со старейшины своими и с сильными, да заключат воды источников, иже беша вне града: и соизволиша ему.

4 И собра много людий, и заключи воды источников и поток текущь посреде града, глаголя: да не приидет царь ассирийский, и обрящет вод много, и укрепится.

5 И укрепися езекиа, и созда вся стены, яже быша разсыпаны, и столпы, и отвне предстение ино, и укрепи разрушенная града давидова, и уготова оружия многа:

6 и постави началники бранем над людьми, и собрашася к нему на площадь врат дебри, и глагола в сердца их глаголя:

7 укрепитеся и мужайтеся и не устрашайтеся, ниже ужасайтеся от лица царя ассирийска и от лица всего множества, еже с ним: яко множайшии с нами суть неже с ним:

8 с ним мышца плотская, с нами же Господь Бог наш, еже спасати и поборати на брани нашей. И укрепишася людие словесы езекии царя иудина.

9 И по сих посла сеннахирим царь ассирийский рабы своя во Иерусалим, сам же со всеми вои своими обстояше лахис, и посла ко езекии царю иудину и ко всему иуде, иже во Иерусалиме, глаголя:

10 сия глаголет сеннахирим царь ассирийский: на что вы уповаете и седите во обстоянии во Иерусалиме?

11 ни ли езекиа прельщает вас, да предаст вы в смерть и в глад и жажду, глаголя: Господь Бог наш спасет нас от руки царя ассирийска?

12 не сей ли есть езекиа, иже разори олтари его и вышняя его, и повеле иуде и живущым во Иерусалиме, глаголя: олтарем пред олтарем сим покланяйтеся и в нем кадите фимиам?

13 или не весте сего, что аз сотворих и отцы мои всем людем земли? еда могуще возмогоша бози языков всея земли избавити люди своя от руки моея?

14 кто во всех бозех языков сих, ихже искорениша отцы мои? еда возмогоша избавити люди своя от руки моея, и како может Бог ваш избавити вас от руки моея?

15 ныне убо да не прельщает вас езекиа и да не творит вас уповати по сему, и не веруйте ему: аще бо ни един бог всякаго языка и царства возможе избавити люди своя от руки моея и от руку отец моих, то ниже Бог ваш возможет избавити вас от руки моея.

16 И ина (многа) глаголаша раби его противу Господа Бога и противу езекии раба его.

17 И послания написа поношая Господа Бога израилева, и рече нань, глаголя: якоже бози язык земли не могоша избавити людий своих от руки моея, тако ниже Бог езекиин избавит люди своя от руки моея.

18 И возопи воплем великим языком иудейским к людем, иже седяху на стенах Иерусалимлих, да устрашит их и ужасит, и возмет град:

19 и глагола на Бога Иерусалимля, якоже и на богов людий земли, дела рук человеческих.

20 И помолися езекиа царь и исаиа сын амосов пророк о сих, и возопиша на небо.

21 И посла Господь ангела, и порази всех мужей храбрых и бранников, и началников и воевод в полцех царя ассирийска: и возврати лице его со стыдом на землю его, и прииде в дом бога своего, и сынове его изшедшии из чрева его погубиша его мечем.

22 И спасе Господь езекию и обитающих во Иерусалиме от руки сеннахирима царя ассирийска и от руку всех, и подаде им покой окрест.

23 И мнози приношаху дары Господу во Иерусалим и даяния езекии царю иудину, и возвышен бысть пред очесы всех языков по сих.

24 Во днех оных разболеся езекиа даже до смерти и помолися ко Господу: и услыша его и даде ему знамение.

25 И не по воздаянию, еже даде ему, воздаде езекиа, но вознесеся сердце его, и бысть на него гнев и на иуду и на Иерусалим.

26 И смирися езекиа от высоты сердца своего сам и живущии во Иерусалиме, и не прииде на них гнев Господень во дни езекиины.

27 И бысть езекиеви богатство и слава многа зело: и сокровища себе собра сребра и злата и камения честнаго, и ароматы, и оружия хранилницы, и сосуды драгоценны,

28 и житницы жит, пшеницы и вина и елеа, и села, и ясли всякому скоту, и ограды стадом,

29 и грады, яже созда себе, и строения овцам и волом множество: зане даде ему Господь собрания многа зело.

30 Той езекиа загради исход воды геона вышняго и проведе ю в низ к полудню града давидова. И преуспе езекиа во всех делех своих.

31 И тако послом князей от вавилона, иже послани бяху к нему, да вопросят его о чудеси, еже случися на земли, остави его Господь, да искусит его уведати, яже в сердцы его.

32 Прочая же словес езекииных, и щедроты его, се, писана суть в пророчестве исаии пророка сына амосова и в книзе царей иудиных и израилевых.

33 И успе езекиа со отцы своими, и погребоша его на восходех гробов сынов давидовых: и славу и честь даша ему в смерти его весь иуда и живущии во Иерусалиме. И воцарися манассиа сын его вместо его.

<< ← Prev Top Next → >>