Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / 1 Ездра

Библия - Елизаветинская, 1751

2-я Паралипоменон 1 Ездра Неемия

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 Тогда дарий царь повеле, и искаша во книгохранителницах, идеже сокровище лежит в вавилоне.

2 И обретеся во амафе граде мидийстем в палате главизна едина, и сие писано бе в ней на память:

3 в лето первое кира царя, кир царь царь повеле о доме Божии, иже во Иерусалиме: дом да созиждется, и место, идеже жрут жертвы: и положи меру высоты лакот шестьдесят, широта его лакот шестьдесят:

4 и стены каменныя твердыя три, и стена древяная едина, иждивение же от дому царева да дастся:

5 и сосуди дому Божия златии и сребрянии, ихже навуходоносор взя от дому, иже во Иерусалиме, и пренесе их в вавилон, да отдадутся и внесутся в дом, иже во Иерусалиме, на место, идеже и поставлени бяху в дому Божии:

6 ныне убо дадите, князие сущии за рекою, сафарвузанай и сослужителие их афарсахее, иже за рекою, далече отидите оттуду:

7 ныне оставите дело дому Божия: князие иудейстии и старейшины их дом Божий той да созидают на месте своем:

8 и от мене повелено бысть, да не когда что сотворите противно старейшинам жидовским в созидании дому Божия онаго: и от имений царских даней сущих за рекою прилежно на иждивение да дается мужем тем, еже бы не престало дело то:

9 и еже аще оскудеет, и телцы и овны и агнцы, во всесожжения Богу небесному, пшеница, соль, вино, елей, по словеси священников, иже во Иерусалиме, да дается им по вся дни, еже аще воспросят,

10 да будут приносящии благоухания Богу небесному и да молятся о жизни царя и сынов его:

11 и от мене уставлено повеление, да всяк человек, иже преступит повеление сие, возмется древо от дому его, и воздвижен обесится на нем, и дом его мне будет взят:

12 и Бог, егоже обитает имя тамо, да низвратит всякаго царя и люди, иже прострут руку свою пременити или разорити дом Божий, иже есть во Иерусалиме: аз дарий поставих повеление, с прилежанием да будет.

13 Тогда фафанай князь страны заречныя, сафарвузанай и сослужебницы его, якоже посла дарий царь, тако сотвориша тщателно.

14 Старейшины же иудейстии созидаху и левити по пророчеству аггеа пророка и захарии сына аддова. И создаша и совершиша по повелению Бога израилева и по повелению кира и дариа и артаксеркса царей персских,

15 и совершиша дом той даже до дне третияго, месяца адара, иже есть в лето шестое царства дариа царя.

16 Сотвориша же сынове израилевы, священницы и левити, и прочии сынов преселения обновление дому Божия в радости,

17 и принесоша на обновление дому Божия телцев сто, овнов двести, агнцев четыреста, козлов от коз за грехи всего израиля дванадесять, по числу колен израилевых:

18 и поставиша священников в чинех своих и левиты в частех своих на служение дому Божия во Иерусалиме, якоже писано есть в книзе моисеове.

19 И сотвориша сынове преселения пасху в четвертыйнадесять день месяца перваго:

20 очищени бо бяху священницы и левити даже до единаго вси чисти, и пожроша пасху всем сыном преселения и братии их священником и себе самым.

21 И ядоша сынове израилевы пасху, иже от преселения, и всяк отлучивыйся от осквернения языков земли к ним, еже взыскати Господа Бога израилева.

22 И сотвориша праздник опресночный седмь дний в веселии, яко возвесели их Господь и обрати сердце царя ассурска к ним, укрепити руки их в делех дому Бога израилева.

<< ← Prev Top Next → >>