Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / Есфирь

Библия - Елизаветинская, 1751

Неемия Есфирь Иов

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 Написа же царь по всему царствию своему, еже на земли и на мори,

2 и силу свою, и мужественная исправления, богатство же и славу царствия своего: се, писана суть в книзе царей персских и мидских, на память.

3 Мардохей бо вторый бе по цари артаксерксе, и велик бе во царствии и прославлен от иудей и любимь, поведаше содеянная всему языку своему. И рече мардохей: от Бога быша сия: помянух бо о сонии, еже видех о словесех сих, ниже бо премину от сих слово: малый источник, иже бысть река, и бе свет, и солнце, и вода многа. Есфирь есть река, юже поя царь и сотвори царицу: два же змиа, аз есмь и аман: языцы же (суть), иже собрашася истребити имя иудеов: язык же мой сей есть израиль, вопивший ко Богу, и спасошася: и спасе Господь люди своя и избави нас Господь от всех зол сих: и сотвори Бог знамения и чудеса велия, яже не быша во языцех. Сего ради сотвори два жребия, един людем Божиим и един всем языком: и изыдоста два жребия сия в час и время и в день суда пред Богом во всех языцех: и помяну Господь Бог люди своя и оправда достояние свое: и будут им дние сии (праздничнии) в месяц адар, в четвертыйнадесять и пятыйнадесять день месяца тогожде, с собором и радостию и с веселием пред Богом, в род во веки в людех своих израили. В лето четвертое царствия птоломеева и клеопатры, внесе досифей, иже глаголашеся быти священник и левит, и птоломей сын его, предлежащую епистолию о (днех) фурим, юже сказоваху, яко истолкова лисимах сын птоломеев, живый во Иерусалиме.

<< ← Prev Top Next >>