Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / Иеремия

Библия - Елизаветинская, 1751

Исаия Иеремия Плач Иеремии

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

1 И бысть слово Господне ко иеремии о бездождии.

2 Рыдала иудеа, и врата ея разрушишася, и отемнишася на земли, и вопль Иерусалима взыде.

3 И вельможи его послаша менших своих к воде: приидоша на кладязи и не обретоша воды, и отнесоша сосуды своя тщы: постыждени суть и посрамлени, и покрыша главы своя.

4 И дела земли оскудеша, яко не бяше дождя на землю: постыждени суть земледелцы, покрыша главы своя.

5 И еленицы на ниве родиша и оставиша, яко не бе травы.

6 Онагри сташа на камениих, браша в себе ветр яко змиеве, оскудеша очи их, яко не бе травы.

7 Беззакония наша противусташа нам: Господи, сотвори нам ради имене твоего, яко мнози греси наши пред тобою, тебе согрешихом.

8 Ожидание израилево, Господи, спасителю наш во время скорби! вскую яко пришлец еси на земли и яко путник укланяющься во виталище?

9 Еда будеши якоже человек спяй, или аки муж не могий спасти? ты же в нас еси, Господи, и имя твое призвано бысть на нас, не забуди нас.

10 Сия глаголет Господь людем сим: возлюбиша подвизати нозе свои и не упокоишася, и Бог не благопоспеши в них, ныне воспомянет беззакония их и посетит грехи их.

11 И рече Господь ко мне: не молися о людех сих во благо:

12 егда поститися будут, не услышу прошения их, и аще принесут всесожжения и жертвы, не благоволю в них: яко мечем и гладом и мором аз скончаю их.

13 И рекох: сый Господи Боже, се, пророцы их прорицают и глаголют: не узрите меча, и глад не будет вам, но истину и мир дам на земли и на месте сем.

14 И рече Господь ко мне: лживо пророцы прорицают во имя мое, не послах их, ни заповедах им, ни глаголал есмь к ним: понеже видения лжива и гадания и волшебства и произволы сердца своего тии прорицают вам.

15 Сего ради сия глаголет Господь о пророцех, иже пророчествуют во имя мое ложная, и аз не послах их, иже глаголют: мечь и глад не будет на земли сей: смертию лютою умрут и гладом скончаются пророцы тии.

16 И людие, имже тии пророчествуют, будут извержени на путех Иерусалима от лица меча и глада, и не будет погребаяй их, и жены их и сынове их и дщери их, и излию на них злая их.

17 И речеши к ним слово сие: да изведут очи ваши слезы день и нощь, и да не престанут, яко сотрением великим сотрена (дева) дщерь людий моих и язвою злою зело.

18 Аще изыду на поле, и се, заклани мечем: и аще вниду во град, и се, истаявшии гладом: яко пророк и священник отидоша в землю, еяже не ведяху.

19 Еда отмещущь отвергл еси иуду, и от сиона отступи душа твоя? вскую поразил еси нас, и несть нам изцеления? ждахом мира, и не бяху благая: времене уврачевания, и се, боязнь.

20 Познахом, Господи, грехи нашя, беззакония отец наших, яко согрешихом пред тобою.

21 Престани ради имене твоего, не погуби престола славы твоея: воспомяни, не разори завета твоего иже с нами.

22 Еда есть во изваянных языческих, иже дождит? или небеса могут дати влагу свою? не ты ли еси, Господи Боже наш? и пождем тебе, Господи, ты бо сотворил еси вся сия.

<< ← Prev Top Next → >>