Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / Иеремия

Библия - Елизаветинская, 1751

Исаия Иеремия Плач Иеремии

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

1 Слово бывшее от Господа ко иеремии в десятое лето седекии, царя иудина, то лето осмоенадесять навуходоносору царю вавилонску.

2 И тогда сила царя вавилонска острог обложи окрест Иерусалима, иеремиа же стегомь бяше во дворе темничнем, иже есть во дворе царя иудина,

3 в нейже заключи его седекиа царь, глаголя: почто ты прорицаеши, глаголя: тако рече Господь: се, аз даю сей град в руце царя вавилонска, и возмет его,

4 и седекиа царь иудин не спасется от руки халдейски, яко преданием предастся в руце царя вавилонска, и соглаголет усты своими ко устом его, и очи его очи его узрят,

5 и в вавилон внидет седекиа и ту будет, дондеже посещу его, глаголет Господь: аще же воевати будете на халдеи, ничесоже успеете?

6 И рече иеремиа: бысть слово Господне ко мне глаголя:

7 се, аиамеил, сын саломль, брата отца твоего, идет к тебе, глаголя: прикупи себе село мое, еже во анафофе, яко тебе суд ужичества прияти во притяжание.

8 И прииде ко мне анамеил, сын саломль, брата отца моего, по словеси Господню во двор темничный и рече ми: прикупи себе село мое, еже во анафофе в земли венмаиини: яко тебе суд прикупити е, ты бо старей. И разумех, яко слово Господне есть,

9 и прикупих село анамеиле, сына брата отца моего, от анафофа, и поставих ему седмьнадесять сикль сребра,

10 и вписах в книгу и запечатах, и засвидетелствовах послухи и поставих сребро на весах.

11 И взях книгу купления прочтену и запечатану.

12 И дах книгу купления варухови сыну нириину, сына маассеова, пред очима анамеила сына брата отца моего, и пред очима стоящих послух и вписавших в книги купления, и пред очима всех иудеов, седящих во дворе темничнем.

13 И завещах варуху пред очима их, глаголя:

14 тако рече Господь вседержитель Бог израилев: возми книгу сию купления запечатленну и книгу прочтеную и вложи ю в сосуд глинян, да пребудет дни множайшыя.

15 Яко тако рече Господь вседержитель Бог израилев: еще притяжутся храмины и села и винограды на сей земли.

16 И молихся ко Господеви по отдании книги прикупления варуху сыну нириину, глаголя:

17 о, сый Господи Боже! ты сотворил еси небо и землю крепостию твоею великою и мышцею твоею высокою, не утаится от тебе ничтоже,

18 творяй милость в тысящы и отдаяй грехи отчи в недра чад их по них: Бог великий и крепкий,

19 Бог велика совета и силен делесы, Бог великий вседержитель и великоименит Господь: очи твои отверсты на вся пути сынов человеческих, дати комуждо по пути его и по плоду начинаний его:

20 иже сотворил еси знамения и чудеса во земли египетстей, даже до сего дне и во израили и в людех, и сотворил еси имя себе, якоже день сей,

21 и извел еси люди твоя израиля из земли египетския знамении и чудесы, рукою крепкою и мышцею высокою и видении великими,

22 и дал еси им сию землю, еюже клялся еси отцем их, землю кипящую медом и млеком.

23 И внидоша и прияша ю, и не послушаша гласа твоего и в заповедех твоих не ходиша: вся, яже заповедал еси им (творити), не сотвориша, и сотвориша, да сбудутся им вся злая сия.

24 Се, народ идет на сей град взяти его, и град предан есть в руце халдеев воюющих нань от лица меча и глада и мора. Якоже глаголал еси, тако и бысть: и се, ты зриши.

25 А ты ко мне глаголеши: притяжи себе село сребром: и вписах в книгу, и запечатах, и засвидетелствовах послухи, град же предастся в руце халдейсте.

26 И бысть слово Господне ко мне глаголя:

27 аз Господь Бог всея плоти, еда от мене утаится что?

28 Сего ради тако рече Господь Бог израилев: отдан предастся сей град в руце царя вавилонска, и возмет его,

29 и приидут халдее воюющии на сей град, и пожгут его огнем, и храмины сожгут, в нихже кадиша на кровех своих ваалу и возливаша возлияния богом инем, ко еже разгневати мя.

30 Понеже беша сынове израилевы и сынове иудины едини творяще зло пред очима моима от юности своея, сынове израилевы подвизают мя на гнев в делех рук своих, рече Господь.

31 Яко на гнев мой и на ярость мою бе град сей, от негоже дне соградиша его и даже до сего дне, яко отставити его от лица моего,

32 злобы ради всякия сынов израилевых и иудиных, яко сотвориша разгневати мя тии и царие их, и князи их и вельможи их, и жерцы их и пророцы их, мужие иудины и живущии во Иерусалиме,

33 и обратиша хребет ко мне, а не лице: и наказах я из утра, и не послушаша прияти наказания,

34 и положиша осквернения своя в дому, идеже наречеся имя мое, в нечистотах своих:

35 и соградиша требища ваалу, яже в дебри сына енномля, еже возносити сыны своя и дщери своя молоху, ихже не заповедах им, и не взыде на сердце мое, еже сотворити мерзость сию на согрешение иуде.

36 И ныне тако рече Господь Бог израилев ко граду, о немже ты глаголеши: предан будет в руце царя вавилонска мечем и гладом и мором.

37 Се, аз соберу я от всея земли, идеже разсеях я во гневе моем и ярости моей и в преогорчении велием, и обращу я на сие место, и посажду я во уповании,

38 и будут ми в люди, и аз буду им в Бога:

39 и дам им путь ин и сердце ино, боятися мене вся дни, на благоту им и чадом их по них:

40 и завещаю им завет вечный, егоже не отвращу последи их, и страх мой дам в сердце их, ко еже не отступити им от мене:

41 и посещу еже ублажити я и насажду я в сей земли с верою и со всем сердцем моим и со всею душею моею.

42 Яко тако рече Господь: якоже наведох на люди сия вся злая сия великая, тако аз наведу на них вся благоты, яже аз глаголах к ним.

43 И возобладают паки селы на земли, о нейже ты глаголеши: непроходна будет от человек и скота, и предашася в руце халдейсте.

44 И притяжут села сребром: и впишеши в книги, и запечатаеши, и опослушиши послухи в земли вениамини и окрест Иерусалима, и во градех иудиных и во градех горних, и во градех польных и во градех нагев и: яко возвращу преселения их, глаголет Господь.

<< ← Prev Top Next → >>