Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / Иеремия

Библия - Елизаветинская, 1751

Исаия Иеремия Плач Иеремии

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

1 Слово бывшее ко иеремии от Господа, повнегда отпусти его навузардан архимагир из рамы, егда взя его связанаго путы от среды, от Иерусалима и от иуды преселения, ведомых в вавилон.

2 И взя его архимагир и рече ему: Господь Бог твой соглаголал есть злая сия на место сие:

3 и приведе, и сотвори Господь, якоже рече, зане согрешисте ему и не послушасте гласа его, и бысть вам глагол сей.

4 И се, ныне разреших тя от уз, яже на руку твоею: аще ти есть добро ити со мною в вавилон, поиди, и положу очи мои на тя: аще же ни, остани зде: се, вся земля пред лицем твоим есть: что изволиши, и аможе восхощеши ити, тамо иди:

5 и возвратися ко годолии, сыну ахикамову, сыну сафаню, егоже постави царь вавилонский в земли иудине, и живи с ним среде людий, во всех благих пред очима твоима, еже ходити, и ходи. И даде ему архимагир пищу и дары и отпусти его.

6 И прииде иеремиа ко годолии сыну ахмикамову в массифаф и седе среде людий своих оставшихся на земли.

7 И егда услышаша вси воеводы силы яже на селе, тии и силы их, яко поставил есть царь вавилонский годолию сына ахикамова (властелина) над землею, и яко предаде ему мужы и жены и дети, и от убогих земли, иже не преведени быша в вавилон:

8 приидоша ко годолии в массифаф исмаил сын нафаниин и иоанан, и ионафан сын кариев и сареа сын фанаемефов, и сынове офи, иже беша из нетофафы, и иезониа сын махафы, тии и мужие их.

9 И клятся им годолиа и мужем их, глаголя: не убойтеся от лица отрок халдейских: вселитеся на земли и служите царю вавилонску, и лучше вам будет:

10 и се, аз сежу в массифафе, стати противу лицу халдейску, иже аще приидут на вас: вы же соберите вино и овощь, и соберите масло, и влийте в сосуды своя, и вселитеся во грады, яже удержасте.

11 И вси иудее, иже в земли моавли и в сынех аммоних, и иже во идумеи и иже во всей земли, услышаша, яко дал есть царь вавилонский останок во иуде и яко поставил есть над ними годолию сына ахикамова, сына сафанова.

12 И приидоша вси иудее от всех мест, в няже бяху убегли, и приидоша ко годолии в землю иудину в массифаф, и собраша вино и овощь и масло много зело.

13 Иоанан же сын кариев и вси воеводы силы, иже на селех, приидоша ко годолии в массифаф

14 и рекоша ему: веси ли, яко велиса царь сынов аммоних посла к тебе исмаила сына нафаниева поразити душу твою? И не верова им годолиа сын ахикамль.

15 Иоанан же сын кариев рече ко годолии отай в массифафе, глаголя: да иду убо и побию исмаила, сына нафаниина: и никтоже да увесть, да не како поразит душу твою, и разсыплется весь иуда собраный к тебе, и погибнет останок иудин.

16 И рече годолиа ко иоанану сыну кариеву: не сотвори дела сего, яко лжу ты глаголеши на исмаила.

<< ← Prev Top Next → >>