Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / Иеремия

Библия - Елизаветинская, 1751

Исаия Иеремия Плач Иеремии

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

1 Слово бывшее ко иеремии (от Господа) и ко всем иудеем сущым в земли египетстей и седящым во магдале и во тафнасе, и во мемфисе и в земли пафурсте, глаголя:

2 тако глаголет Господь Бог израилев: вы видесте вся злая, яже наведох на Иерусалим и на грады иудины: и се, пусти суть ныне от живущих,

3 от лица злобы их, юже сотвориша разгневати мя, ходяще кадити богом чуждим, ихже не ведесте вы сами и отцы ваши.

4 И послах к вам отроки моя пророки заутра, и посылах я, глаголя: не творите дела осквернения сего, егоже возненавидех.

5 И не послушаша мене, ни приклониша уха своего обратитися от злоб своих, еже не кадити богом инем.

6 И вскапа ярость моя и гнев мои и разгореся во вратех иудиных и вне Иерусалима: и быша во опустение и в непроходимую до сего дне.

7 И ныне сице рече Господь вседержитель, Бог израилев: вскую вы творите злобы велики на душы своя, еже изсещи вам мужы и жены, младенца и ссущаго от среды иуды, да не останется ни един от вас,

8 разгневати мя в делех рук ваших, кадити богом инем в земли египетстей, в нюже приидосте жити тамо, да изсечени будете и в проклятие да будете и на укоризну во всех языцех земли?

9 еда забысте злобы отец ваших и злобы царей иудиных, и злобы князей ваших и злобы вашя, и злобы жен ваших, яже сотвориша в земли иудине и вне Иерусалима?

10 И не престаша даже до сего дне и не убояшася и не держахуся законов моих и повелений моих, яже дах пред лицем вашим и пред очима отец ваших.

11 Того ради тако глаголет Господь сил, Бог израилев: се, аз приставлю лице мое на вы во зло, еже погубити вся люди иудины:

12 и возму останки иудины, иже поставиша лица своя, еже внити в землю египетску и жити тамо, и изчезнут вси в земли египетстей, и падут мечем и гладом, и изчезнут от мала даже до велика: и будут на укоризну и в пагубу и в проклятие:

13 и посещу на седящих в земли египетстей, якоже посетих на Иерусалим, мечем и гладом и смертию,

14 и не будет уцелевша ни единаго же от оставших иудиных, обитающих в земли египетстей, еже возвратитися на землю иудину, к нейже тии надеются душами своими возвратитися тамо: не возвратятся, разве избегшии.

15 И отвещаша иеремии вси мужие разумеющии, яко кадят жены их богом иным, и вся жены собор велик, и вси людие седящии в земли египетстей, в земли пафурсте, глаголюще:

16 слово, еже глаголал еси к нам во имя Господне, не послушаем тебе,

17 яко творяще сотворим всякое слово, еже изыдет из уст наших, кадити царице небесней и возливати ей возлияния, якоже сотворихом мы и отцы наши, и царие наши и князи наши во градех иудиных и вне Иерусалима: и насытихомся хлебов, и благо нам бысть, и зла не видехом.

18 И егда престахом кадити царице небесней и возливати возлияния, оскудехом хлебы вси мы, и мечем и гладом скончахомся.

19 И егда кадихом мы царице небесней и возливахом ей возлияния, еда без мужей наших творихом ей опресноки и возливахом ей возлияния?

20 И рече иеремиа всем людем сильным и всем женам и всем людем отвещавшым ему словеса, глаголя:

21 не каждение ли, еже кадисте во градех иудиных и внеуду Иерусалима вы и отцы ваши, и царие ваши и князи ваши и людие земли, помяну Господь, и взыде на сердце его?

22 И не можаше Господь терпети ктому от лица злобы деяний ваших и от гнусностей, яже сотвористе: и бысть земля ваша во опустение и в непрохождение и в клятву, еже не быти живущым, якоже есть день сей,

23 от лица сих, имже кадисте (идолом) и имиже согрешисте Господеви: и не послушасте гласа Господня, и в повелениих его и в законе и во свидениих его не ходисте, и постигнуша вы злая сия, якоже день сей.

24 И рече иеремиа людем и женам: слышите слово Господне, весь иуда, иже есте в земли египетстей:

25 тако рече Господь вседержитель, Бог израилев, глаголя: вы и жены вашя усты вашими соглаголасте и руками вашими исполнисте, глаголюще: творяще сотворим исповедания наша, яже обещахом кадити царице небесней и возливати возлияния ей: пребывающе пребысте во обетех ваших и творяще сотвористе я.

26 Того ради слышите слово Господне, весь иуда, седящии в земли египетстей: се, кляхся именем моим великим, рече Господь, аще будет ктому имя мое во устех всего иуды, еже рещи, жив Господь Бог, во всей земли египетстей.

27 Яко се, аз возбудихся на ня озлобити их, а не благосотворити, и изчезнут весь иуда живущии в земли египетстей мечем и гладом, дондеже скончаются.

28 И уцелевшии от меча возвратятся на землю иудину малым числом: и уведят оставшии иудины, преселившиися в землю египетску обитати тамо, слово чие пребудет, мое, или их?

29 И сие вам знамение, глаголет Господь, яко посещу аз на вы на месте сем, да уведите, яко воистинну исполнятся словеса моя на вас во злая.

30 Тако рече Господь: се, аз предаю фараона вафриа царя египетска в руце врага его и в руце ищущих души его, якоже дах седекию царя иудина в руце навуходоносора царя вавилонска врага его и ищущаго души его.

<< ← Prev Top Next → >>