Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Ветхий Завет / Иезекииль

Библия - Елизаветинская, 1751

Плач Иеремии Иезекииль Даниил

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

1 И бысть в лето шестое в шестый месяц, в пятый день месяца, аз седех в дому моем, и старейшины иудины седяху предо мною, и бысть на мне рука адоная Господа.

2 И видех, и се, подобие мужа, от чресл его и даже до низу огнь, от чресл же его в верх его якоже видение зари и яко взор илектра.

3 И простре подобие руки и взя мя за верх главы моея, и взя мя дух среде земли и среде небесе и веде мя во Иерусалим в видении Божии на преддверие врат внутреннейших зрящих на север, идеже бе столп и образ ревности притяжавающаго.

4 И се, ту бяше слава Господа Бога израилева по видению, еже видех на поли.

5 И рече ко мне: сыне человечь, воззри очима твоима на север. И воззрех очима моима на север, и се, от севера ко вратом зрящым на восток требника, идеже образ рвения сего во входе.

6 И рече ко мне: сыне человечь, видел ли еси, что сии творят? беззакония велика дом израилев творит зде, еже удалятися от святынь моих: и еще обратився узриши болшая беззакония.

7 И введе мя ко предвратию двора, и видех, и се, скважня едина в стене.

8 И рече ко мне: сыне человечь, раскопай стену. И раскопах, и се, дверь едина.

9 И рече ко мне: вниди и виждь беззакония злая, яже творят сии зде.

10 И внидох и видех, и се, всякое подобие гада и скота, суетная гнушения и всяцыи кумиры дому израилева написани быша на стене всюду около.

11 И седмьдесят мужей от старейшин дому израилева, и иезониа сын сафанов посреде их стояше пред лицем их, и кийждо кадилницу свою имеяше в руце своей, и дым кадила восхождаше.

12 И рече ко мне: видел ли еси, сыне человечь, яже старцы дому израилева творят зде, кийждо их на ложи тайнем своем, зане реша: не видит Господь, оставил Господь землю.

13 И рече ко мне: еще обратися, и узриши беззакония болшая, яже сии творят.

14 И введе мя в преддверие врат дому Господня зрящих на север: и се, тамо жены седящыя плачущяся о фаммузе.

15 И рече ко мне: сыне человечь, видел еси, и еще узриши мерзости их болшыя сих.

16 И введе мя во двор дому Господня внутренний, и в преддверие храма Господня, между еламом и между жертвенником, яко двадесять и пять мужей, задняя своя давших ко храму Господню, и лица их прямо к востоку: и сии покланяются на восток солнцу.

17 И рече ко мне: видел еси, сыне человечь, еда мало дому иудину, еже творити беззакония, яже сотвориша зде? понеже наполниша землю беззакония, и обратишася разгневати мя: и се, сии простирают лозу аки ругающеся мне:

18 и аз сотворю им с яростию: не пощадит око мое, и не помилую: и воззовут во ушы мои гласом великим, и не услышу их.

<< ← Prev Top Next → >>