Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Новый Завет / Иудифь

Библия - Елизаветинская, 1751

Товит Иудифь 1 Маккавеев

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

1 И услышаша сынове израилевы живущии во иудеи вся, елика сотвори олоферн языком, вождоначалник навуходоносора царя ассирийскаго, и имже образом расхити вся священная их и даде сия во истребление:

2 и убояшася зело от лица его, и о иерлиме и о храме Господа Бога своего смятошася,

3 понеже недавно изыдоша от пленения и недавно вси людие соврашася иудейстии, и сосуди и олтарь и дом от осквернения освящена быша.

4 И послаша во всякий предел самарии и конии, и вефорона и велмена и иерихона, и в хову и есору и во юдоль салимскую,

5 и предприяша вся верхи гор высоких, и оградиша стенами сущыя в них села, и отложиша на пищу ко приуготовлению брани, яко недавно быша поля их пожата.

6 И писа иоаким иерей великий, иже бе во днех онех во Иерусалиме, живущым во ветилуи и ветомесфеме, иже есть противу есдрилоиа, на лицы поля сущаго близ дофаима,

7 глаголя одержати восходы горния, ибо ими бе вход во иудею, и бе удобно возбраняти их приходящих, тесну проходу сушу, яко всем мужем по два (проити).

8 И сотвориша сынове израилевы, якоже повеле им иоаким иерей великий и старейшинство всего сонма израилева, иже седяху во Иерусалиме.

9 И возопиша всякий муж израилев к Богу с прилежанием великим и смириша душы своя в прилежании велицем:

10 сами и жены их и младенецы их, и скоти их, и всякий пришлец и наемник, и сребром купленый их, возложиша вретища на чресла своя.

11 И всякий муж израилев и жена, и дети, и жнвущии во Иерусалиме падоша пред лицем храма, и посыпаша перстию главы своя, и простроша вретища своя пред лицем Господним,

12 и олтарь вретищем одеяша, и возопиша к Богу израилеву единодушно прилежно, еже не дати в расхищение младенцев их, и жен в пленение, и градов наследия их в разорение, и святая во осквернение и поношение, обрадование языком.

13 И услыша Господь глас их и призре на скорбь их. И бяху людие постящеся дни многи во всей иудеи и Иерусалиме, пред лицем святых Господа вседержителя.

14 И иоаким иерей великий, и вси предстоящии пред Господем, иерее и служащии Господеви, вретищами преиоясани о чреслех своих, приношаху всесожжение непрестанное и обеты и произвольная даяния людий:

15 и бе пепел на кидарех их, и вопияху ко Господу от всея силы, да посетит во благо весь дом израилев.

<< ← Prev Top Next → >>