Holy Bible project logo icon
FREE OFF-line Bible for Android Get Bible on Google Play QR Code Android Bible
Holy Bible
for Android

is a powerful Bible Reader which has possibility to download different versions of Bible to your Android device.

Bible Verses
for Android

Bible verses includes the best bible quotes in more than 35 languages

Pear Bible KJV
for Android

is an amazing mobile version of King James Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible BBE
for Android

is an amazing mobile version of Bible in Basic English that will help you to read this excellent book in any place you want.

Pear Bible ASV
for Android

is an amazing mobile version of American Standard Version Bible that will help you to read this excellent book in any place you want.

BIBLE VERSIONS / Библия / Новый Завет / Иудифь

Библия - Елизаветинская, 1751

Товит Иудифь 1 Маккавеев

Глава 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

1 И егда услышаша в шатрех сущии, ужасошася о бывшем,

2 и нападе на ня страх и трепет, и не бе человека пребывающа пред лицем ближняго ктому, но истекше единодушно бежаху по всякому пути поля и нагорныя:

3 и иже ополчившиися в горней окрест ветилуи обратишася в бегство: и тогда сынове израилевы всяк муж ратник от них устремишася на них.

4 И посла озиа в ветомасфем и виваю, и ховаю и холу, и во всяк предел израилев, вестники о совершившихся, и да вси потекут вслед врагов на погубление их.

5 Егда же услышаша сынове израилевы, вси единодушно нападоша на них и секоша их даже до ховы. Такожде же и иже из Иерусалима приидоша и из всея нагорныя: возвестиша бо им бывшая ополчению врагов их: и иже в галааде и в галилеи бодоша их язвою великою, дондеже минуша дамаск и пределы его.

6 Прочии же живущии во ветилуи, нападоша на полк ассуров и плениша их и обогатишася зело.

7 Сынове же израилевы возвратившеся от сечи, возобладаша прочими, и веси и села, яже в горней и напольней, возобладаша многими корыстьми: бе бо множество много зело.

8 Иоаким же иерей великий и старейшины сынов израилевых живущии во Иерусалиме приидоша еже зрети благая, яже сотвори Господь израилю, и еже видети иудиф и глаголати с нею мир.

9 Егда же приидоша к ней, благословиша ю вси единодушно и реша к ней: ты возвышение израилево| ты радование велико израилево| ты слава велия рода нашего|

10 сотворила еси вся сия рукою твоею, сотворила еси благая со израилем, и да благоволит о них Бог: благословена буди у вседержителя Господа в вечное время. И реша вси людие: буди.

11 И пленяху вси людие полк чрез дний тридесять, и даша иудифе шатер олофернов и вся сребряныя сосуды, и одры и умывалницы, и вся устроения его. И приемши она возложи на мска своего, и впряже колесницы, и сложи я на ня.

12 И притече всякая жена израилска еже видети ю, и благословиша ю и сотвориша ей лик от себе. И взя копия цветами украшенная в руце свои и даде женам сущым с нею:

13 и увенчася маслиною сама и яже с нею, и идяше пред всеми людьми в лице, ведущи всех жен. И последоваше всяк муж израилев вооружени с венцы и песньми во устах своих.

14 И нача иудиф исповедание сие во всем израили, и возглашаху вси людие хваление сие.

<< ← Prev Top Next → >>